Повезане локације и везе

четвртак, 10. август 2017.

Разлика између ЕВРОПЕ и Европске Уније

Данас, у свакодневним говорима, што на телевизији, што на улици, или на било ком јавном месту, можемо чути да тежњу Републике Србије ка Европској Унији називају „Европски пут Србије” , или чак и поистовећивање појма Европе и Европске Уније.

Да ли је то исправно?
Појам Европа осим што означава континент на ком је и наша отаџбина, означава једну културу и цивилизацију стару више хиљада година, коју су покушали небројено пута да униште, а то уништавање и дан данас траје. У изградњи те цивилизације и културе учествовао је и српски народ, који су многи други европски народи сматрали за најсветлију страницу историје човечанства.
Појам Европска Унија представља унију европских држава чија је претходница Европска економска заједница, основана 1957. у Риму коју је чинило 6 држава.
Европска Унија себе дефинише као федерацију у монетарним односима, пољопривреди, трговини и заштити животне средине, као конфедерацију у социјалној и економској политици, заштити потрошача, унутрашњој политици, као и међународну организацију у спољној политици.

Главна област на којој ЕУ почива је јединствено тржиште које се базира на царинској унији, јединственој монети (усвојеној од стране 18 чланица), заједничкој пољопривредној политици и заједничкој политици у сфери рибарства.

Са скоро 500 милиона становника Европска унија има 31% удела у светском номиналном бруто домаћем производу (15,8 билиона америчких долара) у 2007. Унија представља своје чланице у Светској трговинској организацији и посматрач је на самитима Групе 8 и Уједињених нација. 21 чланица Европске уније је и чланица НАТО пакта. Важне институције Европске уније су Европска комисија, Европски парламентСавет Европске унијеЕвропски саветЕвропски суд правде и Европска централна банка. Грађани Европске уније своје представнике у Европском парламенту бирају сваких 5 година.

А шта је заправо Европска Унија?
Европска Унија представља аутентичну тамницу европских народа, заробљених у америчком капиталу и хаосу мултикултурализма и интернационалне средине. 
Осим тога, Европска Унија промовише отпадништво кроз све сфере друштва: музику, кинематографију, публицизам, журнализам, телевизију и разне манифестације и окупљања.
ЛГБТ иконографија је на сваком кораку. Одавно је дошло до тога, да је у земљама Уније нормалније бити хомосексуалац, борац за људска права него бити побожан и породичан човек који би ишао у рат за своју земљу. Осим тога, огроман прилив имиграната из Азије и Африке веома је угрозио безбедност на улицама многих европских метропола, и самим тим представља опасност по опстанак идентитета европских народа. Чист пример декаденције земаља Европске Уније је Шведска. Сваки пети становник је нешведског порекла, а само 23% становништва верује да постоји Бог. Земља славних викиншких ратника, близу је добијања смртне пресуде и смрти националног бића.

Европа је највише била на удару исламских хорди из Отоманског царства. Исти ти данас масовно насељавају Европу и праве немире на улицама европских метропола. Европа је одувек била на бранику Хришћанства, а њу данас насељавају они који би да је претворе у колонију Исламске државе. У истој тој Европи, штиту који није дозволио да њени народи почну да се клањају туђим Алаху, масовно се промовише све оно што је контраст Хришћанству.
Једини европски савез који треба да постоји је ЕВРОПА НАЦИЈА, која представља савез европских народа који би живели у миру, бранећи свој континент, цивилизацију и културу од туђинаца. Сматрамо да без Русије и Немачке не постоји Европа већ само псеудо - европска заједница. У томе је разлика између ЕВРОПЕ и Европске Уније.
Срби су одувек били европски народ, носиоци европске културе и цивилизације, и тога не требају да се гнушају, већ да се тиме поносе и да поносно кажу да су ЕВРОПЉАНИ, а Европејци никада!







Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.