Повезане локације и везе

субота, 12. мај 2018.

Последњи талас исламских окупатора креће на Балкан


http://www.vaseljenska.com/vesti/drama-na-vozdovcu-pijani-migranti-pokusali-da-uguraju-devojku-u-auto-komunalna-policajka-skocila-u-odbranu/


Сарајево-Тек пошто је мигрантска криза у БиХ озбиљно запретила, босанско-херцеговачка власт се „сетила“ да реагује. Након што су по Сарајеву почела да „ничу шаторска насеља“, кантоналне власти затражиле су од Председништва БиХ да одреди локације за смештај избеглица. Председништво је од Савета министара затражило хитну, тематску седницу, а Савет министара такође хитно од омбудсмана Специјални извештај са предлогом мера и препорука. За понедељак је најављена седница Кординационог одбора за миграције.

Њих бар 5.000 – убеђивали су нас тада, док је балканска мигрантска рута заобилазила бх. врлети. Но, за три године мигранти су руту променили, а бх. власти нису ништа учиниле! Тек ће, опет обећавају, док у парковима ничу шатори.
У сарајевском Новом Граду мигранти спавају под ведрим небом, на улици, у стубиштима. У Старом граду парк су претворили у шаторско насеље.
„Власти се према нама односе као према животињама. Тражимо више хране, јер овако је немогуће издржати. Тражили смо им и пластичне корпе, јер не можемо да живимо у оволиком смећу, али ни то нисмо добили“, каже Абдул Вахаб Кудс из Авганистана.
Једина помоћ је она – добрих људи – кажу! Али она је више него оскудна и за актуелни, а не за надолазећи мигрантски „цунами“!
Вапај начелника општине у којој је на 400 метара квадратних смештено исто толико придошлица. Ноћу! А дању – њихово станиште су улице, стигну и преко ентитетске линије. Све је проблем, каже начелник, храна, хигијена, здравствена заштита. И на крају безбедност! Локална полиција је већ у неколико наврата интервенисала. Отимали су новчанике, мобилне телефоне од Сарајлија и туриста. Међусобно се сукобљавали!
Ипак, „урадило“ је нешто Министарство безбедности и припадајуће му Координационо тело. 2015-е године сачинили су Акциони план, а каквих друго, до хитних мера. И то громогласно публиковали! „Прошетао“ се тада „хитни план“ и до осталих министара, па потом до парламентараца. И онда хитно негде „заспао“! Поново је „активиран“ почетком априла ове године, када се мигрантска криза захуктавала!
У трогодишњој „акцији“ успели су аутори „хитно“ да измене само датум у заглављу! Садржај је остао исти! У њему као смештајни капацитети исписане касарне у Калиновику, бањалучким Залужанима, у Сарајеву, Бугојну и Семизовцу. Неке већ два пута власнике промениле попут калиновачке „Неретве“. Још од НАТО бомбардовања – девастирана, без воде, струје, чак и пристојне столарије…
Од почетка године, у БиХ је стигло 3.529 миграната. Прецизније – толико их је регистровано! Дневно и до 120. Тек 30% регистрованих чине избеглице из ратом захваћених подручја, попут Сирије.
„Они немају ни један ексклузивни документ. Тешко је биометријом одредити њихов идентитет за веома кратко време, а и за дужи период то је тешко утврдити“, каже директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић.
Служби за послове са странцима недостаје 50 запосленика, Граничној полицији енормних 500 полицајаца! А 50.000 миграната на улазним вратима бх. порозне границе. Још најмање 3 милиона привремено се искрцало у Турској.
Европска унија своја врата полако затвара! Турска отвара!
За то време „уснули“ босанско-херцеговачки мађионичари најављују „хитне“ састанке и потурају „бајате“ акционе планове!
ИЗВОР - Васељенска ТВ

Србско Свитање

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.