Повезане локације и везе

петак, 11. март 2022.

Национал-културални подсетник за Славена

НАЦИОНАЛНИ И КУЛТУРАЛНИ ПОДСЕТНИК ЗА СЛАВЕНА




Твој први закон мора бити уважење самога себе. Чувај достојанство, не чини ништа срамно чак ни у тајности. Буди спреман да сваку своју мисао кажеш наглас. Мисли онако, како би мислио да су најскривенији кутци твоје душе доступни нечијем погледу. А они су доступни онима, који јесу твоји покровитељи.

Труди се да своје поступке усагаласиш са својим убеђењима. Човек гине када почне да склапа споразуме са својом савешћу. У грижи савести у најбуквалнијем смислу наносе неисцељиве ране унутрашњем човечјем бићу.

Буди частан сам са собом. Часност чини човека целим. Када човек мисли, говори и делује усаглашено, његове се снаге утростручују.

Частољубље није порок, јер је природно, безкорисно и великодушно, али одагнај таштину од себе: она ослабљује, заводи, пустоши. Слава бежи од онога ко покушава да је се домогне, а сама се даје ономе ко јој се не додворава.

Старај се да будеш оно што јеси: Да БУДЕШ, а не да се таквим чиниш. Само ћеш тако саздати своје особито ЈА.

Остварити подвиг који постаје циљ или циљ који постаје подвиг, значи остварити самога себе на овоме свету, бити у свом судбоносном самоизражају.

Само ће онај који се, презревши животну промишљеност, одржава искључиво идејом,видети победу.

Степен способности човека, одричући се, живи једним осећајем и једним сном јесте мерило његове Духовности. Једино онај који уме ватрено да мрзи уме ватрено и да воли.

Гори јарко! Није погубан нагли излив гнева, већ притајена злурадост. Топло хладни и кисело слатки су осуђени на небиће, јер се нису узвисили до самопожртвоване службе светлости. Сива осредњост, која тиња у пепелу равнодушности, увек је смртоносна.

Ко је у сагласности са свима није у сагласности са самим собом. Ако немаш непријатеље значи да немаш ни чврста убеђења. Али умети да изабереш себи непријатеље и не пуцај артиљеријом по врапцима. Понекад је појављивање осветољубивости исто као и ритнути магарца зато што је он ритнуо тебе. Ипак не заборави да хранити змију млеком значи гомилати у њој отров.

Не збијај шалу са будалом, не упуштај се у разговор са простачином, не својатај се са шљамом, да те шљам не учини себи налик. Не дели ни са ким своје слабости: од једног разоружања слабиш двојако.

Не омаложавај се: не треба да се правдаш олошу ако се спотакнеш, јер не пада само онај ко се никада није усремио ка врху. Наши стари су овако говорили: орлови се могу спустити до петлова, али петлови се узвисити до орлова никада.

Буди пристојан, али штеди своју учтивост: простаци ово неће разумети и мислиће да се прељубазан. Буди веран себи; највећа утеха јесте имати ослонац у самоме себи и не знати за издају. Увреде које за тебе изјави нитков схвати као похвалу.

Живи пунокрвно, како и доликује паганину. Наслађуј се природним радостима живота. Наслађивање само по себи ни наравно (морално) ни ненаравно. Али ако жудња за наслађивањем победи у човеку вољу за самоутврђење, он страда.

Буди праведан, али не заборави: правда није обелодањивање туђих тајни и откривање туђих пакости. Ако грбавцу кажеш да је наказа, то јесте истина али те не чини часним.

Обуздај своје речи, понашање и побуде. Самоограничавање безплодног блудничења мислима, даје огромну духовну силу. Никада не реци о одсутном оно,што му не би смео рећи у очи.

Буди силан и праведан. Само се од силних и јуначких стварају великани и честити.

Живот човека је бесмислен и деструктиван уколико није одуховљен племенитим стремљењем ка ономе свету. Смисао битисања достиже се тако што се у његову основу ставља идеја, а не потреба. Личност могу да надживе само НАДЛИЧНОСТИ, безвремени духовни пориви. Ако човек није за живота стекао бесмртност, осуђен је на растварање у земаљским стихијама.

Начинити своје целовито, непролазно ЈА можеш само гајењем ратничке крепкости у себи. Ратник свој живот усмерава тако да, када куцне час, може дочекати смрт достојанствено. Превазилажење малодушности (тј. плашљивости) значи превазилажење смрти.

Не попуштај пред неуспехом: то је такође непроцењив поглед. Никада не очајавај: потиштеност са собом носи беду. Ударци судбине постоје да би изазвали духовну моћ човека. Сурови испити помажу успостављању неуништиве воље као најузвишенијег духовног начела у човеку. ДОБРА ВОЉА СЕ КАЛИ САМО У БОРБИ СА ЗЛОМ КОЈЕ ЈЕ УЗЕЛО ВЛАСТ НА ЗЕМЉИ И У НАШОЈ ДРЖАВИ.

У тој борби свако својим деловањем или опрезним мировањем, на овај или на онај начин учествује. Из бездана очајања уздиже се грозни (застрашујући) талас одмазде. Капитализам је толико одвратан да не постоји недопустиво средство за његово уништење!

ВЕЧНИ ЖИДОВ НИЈЕ ВЕЧАН. Сва та гамад ће поцркати, спаљена општенародном мржњом, јер смо ми СПРЕМНИ НА СВЕ зарад спасења родне груде. СВЕТИ РАТ ЈЕ СВЕ – СВЕ ОСТАЛО ЈЕ НИШТА!

Немамо избора; немамо ни пута којим би смо се вратили. То је предивно, јер управо одатле црпимо своју силу, своје разјареност и своју неустрашивост.

САБОРЧЕ!

Борба - твој је позив, твој дуг, твоја песма и твој ужитак!

БОРБА СЕ НАСТАВЉА! ЖИВЕЛА ПОБЕДА!!!

Преузето из српског национал-социјалистичког часописа ''Јуришник'', број 1, март 2007.


vizionar777

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.