Повезане локације и везе

петак, 11. март 2022.

Историја страдања Украјинске нације услед бољшевизма СССР-а

Глад, агонија, смрт – Су речи које најбоље могу описати совјетску машину тираније која је ширила зло по свим словенским земљама, почевши од Русије, преко Украјине, Пољске, па све до наше отаџбине, Србије, те са собом однела милионе невиних жртава. Гладомор (Голодмор, Холодомор) је један од најстравичнијих геноцида у људској историји, по рецептури умова какви само могу бити идеолози накарадне јудео-бољшевичке идеологије.

Шта нам говоре чињенице?

Број Украјинаца у СССР по годинама била је следећа:

1926 – 31.194.976
1937 – 26.421.212
1939 – 28.111.007
1959 – (после прикључења 7 милиона Украјинаца Галиције, Волиња, Буковине и Транскарпатја) – 37.252.930

Број Украјинаца у СССР у периоду између 1926. И 1937. Смањен је за 4.773.764 човека, по свим пописима, спроведеним у Совјетском Савезу. Узмимо у обзир да су се после Гладомора људи опет рађали и множили, те да се права цифра убијених у периоду '32-33 не може измерити, но чињеница о око 5 милиона умрлих, у периоду од 1932-1933. Остаје неоспорни факт. Тачан број никада неће бити познат, што због скривања геноцида од стране совјетске власти, те због немогућности утврђивања тачног броја умрлих 1932-1933.

Од априла 1932. До новембра 1933. Отприлике 500 дана смрти и глади, совјетски крвници својим колективизацијским мерама успели су да уморе и до 1000 људи сваког сата, што је био врхунац овог геноцида, у пролеће 1933. када је сваке минуте од глади умрло у просеку 17 особа, а 25.000 сваког дана! Најпогођеније области су биле око Кијева и Харкова, док галицијска област није погођена јер није била у саставу СССР, већ у саставу Пољске. Глад је погодила Украјинце кубањске области и северног Кавказа, те ни руски сељаци нису били поштеђени. Совјетска машинерија смрти није никога заобишла!

Совјетска власт је све време негирала да је до глади дошло, с обзиром на негацију украјинске нације као такве, Стаљин је увео присилну колективизацију, уперену против украјинских сељака, који су били основа украјинског национализма у СССР. Вештачки створена глад је, иронично, погодила најплодније земљиште целог совјетског савеза, Украјину – житницу Европе.

Финансирајући индустрализацију земље, квоту обавезног удела украјинског жита Стаљин је подигао на 44%, јер је успешно израчунато да га доцније неће бити довољно да би се украјински сељаци прехранили. Такође, вршене су и конфискације жита уз помоћ регуларне војске, и тајне полиције.

Ако је геноцид по дефиницији међународни злочин намерног, потпуног или делимичног уништења одређење етничке групе, онда је Гладомор слика и прилика геноцида. Спровођен од стране жидобољшевичких лидера који су свој крвави пир започели још 1917. После октобарске револуције, циљано је масовно истребљење одређене етничке скупине – у овом случају пре свега Украјинаца, чији је етнички национализам у том периоду био једна од великих препрека ширењу бољшевичког интернационализма и идеје квази-слободе.

Совјетски терор Срби су осетили непосредно 1944. Након бољшевичке окупације наше отаџбине, и на овај начин желимо да изразимо солидарност и поштовање украјинским жртвама бољшевичког терора, као и оним руским, пољским.. и жртвама свих народа који су пропатили од њега у замену за „слободу и једнакост“ коју им је бољшевизам донео.

СЛАВА ЖРТВАМА ГЛАДОМОРА!
borba14.blogspot.com
vizionar777

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.