Повезане локације и везе

уторак, 3. децембар 2013.

Србија има богату културу

Србија има богату културу и традиционалне вредности.
Срби су народ са култором која се стварала и квалитативно мењала кроз историју.
Ми смо народ са најнапреднијом културом, али нам је више у историји више пута наметана туђа култура и увек је имала за циљ да се уништи оно што је наше, да се представи поспрдно како би се лакше примило туђе!
Србска култура је назадовала и оштећена је током османлијске окупације, од које Србија и данас трпи последице. У том периоду готово није било контакта са другим напредним цивилизацијама,које би могле позитивно утицати на развој наше културе.
Турци су радили на затирању србске традиционалне културе јер су били свесни колику претњу им представља јака и велика Србија. Што је сметало још некима очигледно, не само исламском окупатору.
Током турске окупације одређени број Срба примио је Ислам као своју веру и тиме издао свој народ и отаџбину,самим тим су прихватили туђе а одбацили своје! И то је најрадикалнији пример шта се догађа са народом који замени своје за туђе...видели смо током ратова 1990-их, видели смо у Првом Светском рату...
После ослобођења од Османлија, уследио је период генетског и културолошког опоравка. Баш у том периоду када када је Србија почела да напредује избио је Први светски рат у ком су поново најквалитетнији појединци дали своје животе за отаџбину, од њих многи неоставивши потомство. То потомство је требало да настави културолошки развој Србије у позитивном смеру, да учврсти генетско наслеђе.

По завршетку првог светског рата,настао је талас унијаћења, покатоличавања Срба,којих је било и раније у историји али у толиком броју не, као што смо у Другом рату имали до тада најмасовније покатоличавање Србскога рода.
То је довело до даљег потискивања србске изворне традиције.
Србија и данас осећа последице културног и националног разарања.
Да се приметити да је музика са елементима карактеристичним исламским земљама, бројне речи које се и данас користе у турској, чак и архитектура на југоистоку наше земље и моги други манифести одају слику народа који је претрпео многа разарања идентитета.

Срби треба да постану свесни својих културолошких и националних потенцијала, да свесни својих предака који су се храбро борили и дали животе за стварање јаке и здраве Србије наша генерација да свој допринос. Морамо сачувати идентитет по сваку цену пошто цена нестанка истог не може се мерити ни са једном другом катастрофом!
Наш народ запоставља своју а прима разне изопачене облике понашања и стила живота из европске уније и Америке.
Србија је повратила своје генетске потенцијале, али треба да их искористи на прави начин и што пре јер не заборавимо да јака и велика Србија не иде у прилог нашим непријатењима који чекају сваку прилику да нас учине њиховим слугама.
Зато Срби, поносимо се својом изворном културом јер ми смо аријевски народ што се да доказати чињеницама.
Морамо брзо да делујемо да нас непријатељ не предухитри.
Србија за чистокрвно србско наслеђе!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.