Повезане локације и везе

недеља, 22. новембар 2015.

ДЕСЕТ НЕБЛАГОВРЕМЕНИХ ИДЕЈА

Борба коју Бели националисти воде за генетско, културно, и територијално наслеђе свог народа није нимало мање и борба за идеје које су неопходне за његов опстанак.
Овде сам превео десет сажетих идеја из Гуијом Феј-ове „Pourquoi nous combattons“ књиге (2001 год.) које су ја мислим веома значајне за ову борбу. - M.O. за V-News.
ДЕСЕТ НЕБЛАГОВРЕМЕНИХ ИДЕЈА
-----------------------------------------------------------
* ЕВРОПА је у рату, али она то незна... Окупирана је и колонизирана разним народима са југа, а економски, стратешки, и културно је подчињена америчком Новом Светском Поредку... Европа је „болесни човек“ света.
* АРХЕОФУТУРИЗАМ: Дух који препознаје да ће се будућност родити оживљавањем предачки вредности и да се појмови модернитета и традиционализма требају превазећи на дијалектички начин (стр. 59)... Да би се суочили са будућношћу, поготово данас, потребно је да се окренемо ка прастаром менталитету који је пре-модеран, не-егалитаристички, и не-хуманистички, ка менталитету који обнавља вредности наших предака као и оне друштвеног реда... Будућност тако није ни порицање традиције нити народних историјски сећања, већ је претварање (метаморфоза) тих и наизад раст и обнављање (регенерација).
* ИДЕНТИТЕТ: Оно што карактерише човечанство јесте његова разноврсност и појединост његових народа и култура. Свака хомогенизација је равна са смрћу и склерозом... Етнички идентитет и културни идентитет чине један „блок,“ али је биолошки идентитет најважнији јер је без њега немогуће одржати културу и цивилизацију... Идентитет никад није залеђен. Идентитет је такав само кроз еволуцију, кроз помирење онога што јесте и што ће постати.
* БИОПОЛИТИКА: Политички пројекат који уважава биолошке и демографске тежње народа... Биополитика је вођена принципом биолошког квалитета као најважнијег чиниоца за опстанак и благостање народа.
* СЕЛЕКЦИЈА: Укупни ток, заснован на надметању, који умањује или уклања слабе и изабира снажне и способне. Селекција подразумева како и природну еволуцију врсте, тако и историјски развитак културе и цивилизације... Данашње друштво спречава праведну селекцију и уместо ње намеће дивљачку, неправедну, селекцију засновану на закону џунгле.
* МЕЂУВЛАШЋЕ: Доба између краја једне цивилизације и могућег рађања друге. Тренутно живимо у међувлашћу, или, трагичном историјском тренутку када је све у пламену и када би све, као Феникс, могло да се узвиси препорођено из пепела.
* ЕТНИЧКИ ГРАЂАНСКИ РАТ: Само избијање такве врсте рата ће решити тешкоће проуроковане садашњом колонизацијом, африканизацијом, и исламизацијом Европе... Када народ буде присиљен у ћошак тек онда ће се он пробудити и смислити решења која би у другим временима (или условима) била незамислива.
* РЕВОЛУЦИЈА: Насилни прекокрет политичког стања који се дешава после озбиљне кризе и који је прозивод „активне мањине“... Права револуција је претварање (метаморфоза), то јесте, радикални преокрет свих вредности. Једини револуционар савременог доба је Ниче... а не Маркс који је једноставно тражио другачију врсту буржујског друштва... Ми смо одавно прошли тачку на коју нема повратка, или ону када је било могуће да се распадање (или труљење) заустави умереним политичким реформама.
* АРИСТОКРАТИЈА: Права аристократија садржава суштину свога народа којег служи са храброшћу, незаинтересованошћу, скромношћу, укусом, једноставношћу, и стасом... Поновно стварање нове аристократије је вечни задатак сваког револуционарног пројекта... Стварање такве аристократије је само могуће кроз рат који је најнемилосрднији од свих селективних сила.
* ВОЉА ЗА МОЋ: Тежња свог живота да се овековечи (белешка преводиоца: бесмртност кроз размножавање), да осигура свој опстанак, и да побољша своје господарење („доминацију“), вечну борбу за надмоћност над осталим, бескрајну борбу да себе побољша и усаврши, потпуно одбацивање нихилизма, супротно од садашњег релативизма... То није само органска тежња за надмоћ, него за опстанак и непрекидност сопствене врсте... Народ или цивилизација који се одрекну од своје воље за моћ неминовно изумиру.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.