Повезане локације и везе

недеља, 22. новембар 2015.

Uloga Žene podjednako važna u Nacional-Socijalističkom uređenju



Odgovornosti Nacional Socijalističkog Ženskog Društva – Rad Nemica

Mi želimo da obrazujemo žene koje svojim uobičajnim načinom života, inteligencijom i iskrenošću podižu snažne buduće naraštaje.

Gertrud Šolc Klink (Gertrud Scholtz-Klink)

NSF-DF je nacional-socijalistička organizacija za žene koja je odgovorna za njihovo obrazovanje o političkom pogledu na svet, zatim za njihovo duhovno i kulturno obrazovanje, za poznavanje veština potrebnih u domaćinstvu i poznavanju društvenih tema interesantnih za žene. Ovu političku misiju sprovodi nacional-socijalističko žensko društvo, društvo ženskih lidera, ogranak NSDAP-a. Ono, usled partijske podele teritorija, tokom obavljanja svih svojih dužnosti i izvršavanja specijalnih organizacionih zadataka, radi rame uz rame sa Hoajtštregerom na dotičnoj teritoriji tako što se ženski vođa nalazi u samom štabu Hoajtštregera. Najviše administrativno odeljenje je Žensko vođstvo Rajha.

Odeljenja u svim okruzima su organizovana u skladu sa 12 glavnih odseka u Ženskom vođstvu Rajha. U skladu sa političkim principima nacional-socijalizma, ciljevi ženskog društva su sledeći: Nemica mora da se obrazuje u nacional-socijalističkom duhu. Kako je ženina dužnost u domu i u porodici od životnog značaja za naš narod, sve žene moraju da prenose znanje koje je vezano za podizanje velikog naroda.

Na koncu, sve dužnosti koje žena ima u društvenime sferama i u njenoj izvršnoj funkciji u procesu organizacije Evrope, moraju da budu centralizovane, tako da organizacija može da izvrši svoj zadatak.

Da bi se omogućila ova centralizacija neophodan je visok stepen saradnje i sa ostalim organizacijama i odeljenjima.Deo Ženskog vođstva Rajha je i Ženska kancelarija, Administrativno odeljenje radnih žena Nemačkog Radničkog Fronta, Kancelarija III predsednika nemačkog crvenog krsta, koja služi kao veza sa Komitetom sestara u kome su obuhvaćene vođe svih Udruženja medicinskih sestara.

Funkcionalne strukture ženske organizacije su sledeće: Odeljenje za materinstvo, Odeljenje nacionalne i unutrašnje ekonomije, Odeljenje za ispomoć, Odeljnje za kulturu, obrazovanje i trening, Odeljenje omladinskih timova, Odeljenje dečijih timova, Odeljenje za susedstvo i inostranstvo.

izvornik: Ich Kämpfe
prevod: P. Zemunac

Životno i Duhovno ostvarenje Žena i ciljevi do uspeha ženske populacije -

1. Da radja djecu.
2. Da bude dobra domacica.
3. Da se drzi nasih obicaja i da ih postuje. (ne ulazeci u raspravu o korektnosti hriscanstva)
4. Da postuje muzeve odluke.
5. Da odrzava kucu jer je to njezino "carstvo" gdje je ona glavna.
6. Da sprema, oblaci i odgoji djecu kako bi im se blizi ljudi zavidili.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.