Повезане локације и везе

понедељак, 27. август 2018.

Пројекат СвеСрбија и званични документ Рајха о једнакости немачког и србског народа

Документ Рајха у ком се србски народ званично сматра аријевском расом. Дакле Немци нису имали на уму да истребе Србе, то је ноторна лаж.
Србски народ су желеле да истребе ,,усташе'' али управо зато што то нису дозволили Рајх и Италија то се није десило.

Национална пропаганда је представљала Недића као „оца Србије“, који обнавља Србију и који је прихватио своју улогу да спасе српски народ. Институције које је основала Недићева влада су биле сличне онима у Трећем Рајху, док су документи које је потписивао Недић користили расистичку терминологију узету из национал-социјалистичке идеологије. Пропаганда је славила „српску расу“, прихватајући њено „аријевство“ и одређивала „српски животни простор“ Апеловало се на омладину да прати Недића у изградњи новог поретка у Србији и Европи.


Још у новембру 1941. године отворена је Антимасонска изложба која је упућивала на наводну јеврејско-масонско-комунистичку заверу.
У лето 1942. године немачке окупационе снаге известиле су да је Београд први главни град без Јевреја у Европи (нем. Judenrein), а Србија је после Естоније била друга држава у окупираној Европи у којој је постигнуто коначно решење јеврејског питања (нем. Endlösung).


Недић је у сељаштву видео основу српског друштва, сељаштво је било „праизвор” животне снаге и представник „расних особина српског народа“. Село је током читавог рата глорификовано и супротстављано “однарођеном” граду, који је приказиван као узрок свих несрећа и државне пропасти. Посебна мета осуде био је Београд јер је “изгубио” национална обележја и био “окупиран” Јеврејима, масонима и комунистима. По његовом налогу су Илија Пржић и Цветан Ђорђевић почетком 1943. године са групом сарадника саставили Главни циљ народно-задружног уређења државе, пројекат о „сељачкој држави” Жеља је била да се унапреди материјални и духовни живот и ојача сељаштво.
Држава би пружала сељацима помоћ, а на челу уједињених српских домаћина био би Милан Недић као врховни домаћин. Овај пројекат би претворио Србију у Националну државу блиску визијама Димитрија Љотића. Неки немачки званичници су сматрали да би требало подржати пројекат, док су му се супротставили генерал Мајснер и Хитлер, који је пројекат оценио „неправодобним“.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/Svesrbija_sr.png
Карта СвеСрбије коју су подржала већина званичника Рајха осим Хитлера, нажалост. СвеСрбија је била предмет инсистирања Хермана Нојбахера.


АПЕЛ РАЈХА СРСБКОМ НАРОДУ
Не смемо допустити да услед њихових злочина и овај део наше земље, ово острво спасења целокупног српског народа, буде угрожено, а наш народ десеткован и прогнан из својих домова. Куцнуо је последњи час да се пренемо и устанемо у одбрану свог опстанка. Дужност је сваког правог српског родољуба да свима силама настане да се онемогуће паклене намере комунистичких злочинаца.

Зато позивамо целокупан српски народ да одлучно у свакој прилици и свима средствима помогне наше власти у борби противу ових злотвора српског народа и његове будућности.

СвеСрбија је био назив предложен од стране генерала Милана Недића, у својству председника владе окупиране Србије, за пројекат нове српске државе која би постојала у оквиру европског „Новог Поретка“ (Neue Ordnung) створеног од стране нацистичке Немачке. Аутор назива "СвеСрбија" је био сам Недић, али се он није допадао његовим блиским сарадницима и немачким командантима у Србији, који су нагињали називу ,,СвеСрбија''.

Пројекат је предвиђао уједињење Србије и Црне Горе (у њиховим тадашњим, ратним границама) са одређеним деловима територије Босне и Херцеговине, Срема и Далмације који су се налазили у тадашњој НДХ. Подручја која је требало да буду искључена из састава НДХ су у основним цртама одговарала просторима који нису ушли у састав Бановине Хрватске на основу Споразума Цветковић-Мачек из 1939. године.
Херман Нојбахер, Хитлеров опуномоћеник у Србији, био је такође заговорник пројекта нове српске државе, поготово након капитулације Италије септембра 1943. године. Највећи противник српског државног пројекта у немачким круговима је био Хитлеров опуномоћеник у НДХ Зигфрид Каше.
Србско Свитање

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.