Повезане локације и везе

четвртак, 22. фебруар 2018.

Однос Трећег Рајха према католичкој цркви




Однос Трећег Рајха према католичкој цркви и католицима уопште јесте једна од тема у којима је ционистичка пропаганда највише умијешала прсте, све са циљем приказивања Хитлерове Њемачке као католичке творевине. Али истина је на другој страни. Не постоји ниједан релевантан историјски извор који би поткријепио тврдње ционистичке пропаганде, али то Ционистима није ни битно, важно је само понављати те тврдње као мантру.


"Када је постало познато да Папа Пије XI подржава Хитлера, римокатолички гласови су подржали Хитлера и довели га на власт 1933. године. Свет се суочавао с грозном машинеријом званом Трећи Рајх у којем су римокатолици постали господари". Ово је цитат из књиге "бившег језуите" Алберта Ривера "Ватиканске убице". Ова књига је често коришћена код нас као извор који "потврђује" теорију о повезаности Ватикана (тј. Католичке цркве) и Трећег Рајха, али нико од оних који овај извор користе није се потрудио (или није желио?) да тврдње из књиге провјери, бар оне које су провјерљиве, јер већина тврдњи су "строго чувана тајне" које су добијене "из прве руке" (сама књига нема ниједан извор). Када је ријеч о "теорији завјере", простор за манипулацију је огроман, то Ционисти добро знају, зато то и користе.

Након што је откривена ционистичка завјера, Ционисти су добро знали да је не могу "поново покрити" негирањем, већ само једним начином: фабриковањем разних теорија завјере како би њихова права завјера потонула у мору фабрикованих завјера које су сами произвели. О овоме не морам посебно излагати, мислим да сте сви прилично добро упознати са овим.

НСДАП никада није имао подршку међу католичким становништвом. Католици су за Националсоцијалисте били непријатељи Рајха и црна интернационала.

Слике говоре више од ријечи:



Изборни плакат: НСДАП против црвене (комунисти) и црне (католици) интернационале.



Католичка популација у Њемачкој тридесетих



НСДАП гласачи тридесетих



НС брошура против Језуита

Још један "јак" аргумент ционистичке пропаганде јесте потписивање конкордата. Хитлерово иницирање потписивања конкордата је такође било условљено. Који је био Хитлеров услов за потписивање Конкордата? Распуштање партије центра ( Deutsche Zentrumspartei - најзначајније партије католика) и забрана учешћа католицима у политичком животу Њемачке, што је одмах након потписивања конкордата и учињено. Тим чином НСДАП је уништио политичко католичанство, који је прије 1933. године био главна политичка снага у земљи и главни противник НСДАП-а. Све католичке организације биле су распуштене, а многи чланови тих организација завршили су у логорима као анти-њемачки елементи.



Извори и литература:

Bischöfliches Ordinariat Mainz,1930.

Der Jesuit, der vaterlandslose Dunkelmann, 1933.

Hirtenbrief der Bischöfe der Paderborner Kirchenprovinz, Caspar, Erzbischof von Paderborn, Josef Damina, Bischof von Fulda. Nicolaus, Bischof von Hildesheim am 10.03.1931.

Gajewski, Karol Jozef. "Nazi Policy and the Catholic Church. 1999.

The Nazi War Against the Catholic Church; National Catholic Welfare Conference; Washington D.C.; 1942

Konrad Löw - Die Schuld, 2002.

Das Schwarze Korps

Der Stürmer

The Persecution of the Catholic Church in the Third Reich, Burns Oates & Washbourne, Ltd., 1940.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.