Повезане локације и везе

среда, 21. фебруар 2018.

Закони вука самотњака



Свако је способан да буде Вук Самотњак. Отпор је начин живота, свако ради у складу са његовим или њеним личним могућностима. Успех и искуство ће временом доћи.

Увек почните са нечим мањим. Много мањих победа је боље него једна велика грешка (која може значити крај ваше каријере као Вук Самотњак). Сваки мали допринос је битан у отпору.

Знање је моћ. Учи како из својих, тако и из туђих грешака. Никада се немој залетати, време и планирање су услов за успех. Никада немој да покушаваш нешто што превазилази твоје личне способности, неуспех те може одвести у пропаст.

Колико мање причаш о својим акцијама онима који у њима не учествују, толико ћеш сигурнији и успешнији бити. Немој пуно да причаш, више ослушкуј. Никада немој у потпуности веровати никоме.

Проследи своју поруку и осталима који имају иста убеђења као и ти. Сарадња ће проширити твоје знање. Уосталом, имати сопствено мишљење је још увек дозвољено (ваљда). Комуникација је добра ствар, али чувај своје активности у тајности. Ово ће заштитити тебе, као и остале који су као ти. Када те неко из организације са чланством испровоцира са питањем: “Шта си урадио као Вук Самотњак?” – Једноставно му одговори: “Када бих ти рекао, компромитовао бих се”.

Не заборави, чак и најмање ситнице могу да буду веома корисне. Увидећеш да то што ти радиш оставља итекакав траг. Ако те никада не ухвате, ти си онда бољи од било које војске.

Други ће приметити твоје активности, али никада немој да се хвалиш тиме, твоји успеси би требали да буду твоје заслуге.

Никада немој да остављаш физичке доказе који те директно повезују са твојим активизмом. Имај на уму да ће поновљена активност у једној области привући додатну пажњу на ту област и вероватно на тебе. Што више мењаш тактике, то ћеш ефикаснији бити. Насумични хаос никад није предвидљив.

Остави нешто за “црне дане” са стране, на неко сигурно место (изван твоје околине), спреми све што ти је потребно у случају да се нешто неочекивано догоди.

Само ти знаш своја ограничења. Никада немој да кажеш више од пет речи било ком полицајцу или представнику ZOG-а: “Ја немам ништа да кажем”. Нема изузетака. Свако ко сарађује са њима мора бити одстрањен из покрета заувек. Њихови првобитни сарадници могу очекивати још оштрију казну. Никада не разговарај са било ким из судства, без обзира да ли си суочен са неправилношћу судије. Нема изузетака.

Никада се не придружуј организацијама са званичним чланством, осим ако је то из разлога да осматраш потенцијалну претњу за активности Вука Самотњака.

Подржавај поједине активисте и публикације са повременим донацијама, али опрезно.

Не иди на састанке (ту спадају и скупови, митинзи, концерти итд.), сем ако друге активисте не можеш да контактираш другачије тј. преко телефона, интернета и сл.

Живи и бори се као Вук Самотњак или у мањој ћелији и истрајаћеш дуже и то са врхунским наступима.

Никада нисам рекао да неће доћи време када ће се мање ћелије и вукови самотњаци развити у високо структурисану али немилосрдну борбену организацију са јаким одлучним вођама. Такво време није сада и неће бити у скоријој будућности. Ниједан садашњи вођа, укључујући и мене, неће водити ту фазу. Ми само припремамо пут до ње.

Надам се да ће оно што ми сад говоримо и радимо обезбедити победу. Упамти, они који су дошли пре тебе рачунају на тебе, они који ће доћи после тебе зависиће од тебе. Мисли као Белац, понашај се као Белац, буди Белац!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.